Framgångsrika artister genom tiderna – del 1

Här kommer jag att berätta om olika stora artister genom tiderna, som är värda att nämna.

Ni kommer att få en överblick om när de började och när de slutade, och lite kort om vilka de var och är.

Selena Quintanilla-Perez

Selena föddes den 16 April 1971 i Lake Jackson, Texas. Hon var den yngsta av de tre syskonen, och hon började sjunga redan vid tre års ålder. Hennes pappa startade gruppen Selena y los Dinos när Selena var 9 år gammal. Gruppen bestod av syskonen. De började sjunga på familjens restaurang som senare gick omkull, och Selena fick lov att sluta skolan när hon gick i åttan, av sin pappa. Rättare sagt hennes far drog henne ut ur skolan. Hon fick sitt High School diplom när hon var 17år gammal. När restaurangen tidigare gick omkull så flyttade de till Corpus Christi, Texas. Där gruppen började sjunga så fort de fick möjlighet på olika evenemang. Detta ledde till att allt resande störde hennes skolgång, och senare fick hon ett skivkontrakt, tack vare gruppens hårda arbete och allt kämpande. Selena stolte far gick och köpte alla exemplar som gavs ut av den första upplagan. Under år 1955 återutgavs albumet Mis Primeras Garbaciones. Selena träffade en man vis namn Chris Perez år 1988 som sedan fick en anställning av hennes familj två år senare. När de möttes hade Chris ett eget band.

Efter anställningen så började de att dejta och Chris blev till slut Selenas make 2 april 1992. Selenas pappa hade till en början svårt att acceptera detta, sparkade Chris men accepterade deras relation efter en tid.

Selena Quintanilla-Perez

Mordet

Den 31 mars 1995, 13:05 avled Selena på sjukhus efter att ha blivit mördad. Det var ett kallblodigt mord som skedde då pengar stulits från kassan i hennes fan club. Hon bad om pengarna tillbaka men var väldigt ömsint gentemot hennes blivande mördare som också var anställd av familjen för att sköta om hennes Fan Club. Yolanda Salvidar heter kvinnan som nu sitter i fängelse med möjlighet till villkorlig frigivning under år 2025. Det finns mycket att berätta om mordet, och allmänheten blev varse om hur mordet gick till och det går att läsa om. Människor sörjde  och sörjer än idag Selenas bortgång över hela världen. Hon är värd att minnas, hon gjorde stora ting i sitt liv och inspirerade många. Det var så pass att en regissör valde att göra en film till Selenas minne, om hennes liv. Jennifer Lopez fick äran att hylla sin tolkning, spela Selena och detta gjorde Jennifers karriär. Filmen heter Selena och jag rekommenderar er att se den. Otroligt rörande och underbar.

Selena Quintanilla-Perez

Diskografi

Selena (1989)

Ven Conmigo (1990)

Entré a mi mundo (1992)

Selena Live (1993)

Amor Prohibido (1994)

Dreaming of you (1995)