Musikens inverkan på oss människor

Vi människor påverkas väldigt mycket av känslostämningar, och musiken är full av det.Det är inte bara ord och budskap som påverkar oss i musiken utan även tonerna och musiken bakom texterna. Jag ska förklara detta lite närmare. När personer känner sig ledsna, glada, sårade eller arga exempelvis så lyssnar vi till musik som innehåller dessa budskap och känslor.

Varför matar vi oss med mer av de negativa känslorna?

Jo, det är så här att det bekräftar oss, bekräftar våra känslor. Det gör att vi mer accepterar att vi känner så. Det är okej att känna så. Inget konstigt med det. Så här har musiken blivit en stor och viktig del av oss. Musiken hjälper till och gör saker och ting lättare här i livet. Vi behöver mycket av det, speciellt i dagens samhälle. Med tanke på allt som händer runt omkring hela tiden så behöver vi stanna upp och njuta också. Att dansa till musik är frigörande, liksom att sjunga också.

Varför matar vi oss med mer av de negativa känslorna?

Hur kan man bli en sångare idag?

Att kunna bli en artist kräver för det första en mycket bra och genuin sångröst. Du ska kunna hantera den sångrösten professionellt, men också kunna vara ödmjuk. Man ska aldrig tänka att man är världsbäst, konkurrensen är stor. Självförtroende är viktigt, och att vara öppen för korrigering, utveckling både i dans och sång. Många vill bli en sångartist, och det har blivit så stor konkurrens att tävlingar satts upp även i tv och media. Men en sångare bör helst inte bara kunna sjunga, utan ska kunna dansa, och lära sig. Manager är otroligt viktigt, om man inte är sin egen vilket inte är att föredra alla gånger. Rätt manager, var kräsen. Är du duktig så kommer många att vilja ha dig och ge dig olika typer av erbjudanden.

Var försiktig!

Det finns många som utger sig för att vara managers, talangjägare med fler, men de kan många gånger utnyttja det och utnyttja den personen för sexuellt bruk till exempel. Man kan aldrig vara för försiktig. Det är också en populär bransch då många kan se det som en fördel att vara en kändis, till en början. Men uppmärksamheten passar heller inte alla, utan ta reda på vad ditt mål är, vad du vill och vad du är beredd på att göra för att komma dit. Och skulle du orka med den pressen? Det är också mycket glädje i detta, och många fördelar.

Hade jag kunnat, så absolut hade jag testat på i alla fall, det kan inte vara roligare än att jobba inom musiken, vad man än jobbar med tror jag. Det skänker så enormt mycket glädje. Lite mer om vad man kan göra inom den ramen i branschen kommer jag att berätta om, det är såklart mycket mer än att bara sjunga. Många gör ett enormt stort arbete för att allt ska fungera och nås fram till omgivningen och populationen i Sverige och i utlandet.