Ny svensk musik

Sverige är ett land som ständigt pumpar ut ny musik till världen och som är känt för sitt breda utbud av producenter och låtskrivare. Oberoende genre finns det alltid någonting nytt att lyssna på och med ett ständigt växande utbud och lanseringar är man garanterad en spännande blandning på topplistorna med ny svensk musik. Den genre som Sverige framförallt förknippas med är popmusik och nya artister träder ständigt fram för att mätta den växande efterfrågan. Men vilken ny svensk musik bör man köpa och finns det några särskilda artister som man bör hålla ett litet extra vakande öga på under det kommande året?

Benjamin Ingrosso

Alla har säkerligen hört talas om Benjamin Ingrosso. Artisten som vann melodifestivalen med låten “Dance you off” år 2018 och som ofta titulerar på svensktoppen. Benjamin påbörjade sin karriär med en rad musikaler, som bland annat “Rasmus på luffen” och har framförallt på senare tid satsat mer på sin solokarriär och karriär som låtskrivare. Efter att ha medverkat i succeprogrammet “Så mycket bättre” år 2020, har flera av hans tolkningar klättrat sig upp på de svenska topplistorna. Då framförallt låtar som “Långsamt farväl” och “Tänd alla ljusen.”

Benjamin Ingrosso är under år 2021 aktuell med flera lanseringar, bland annat har han släppt en rad egenskrivna låtar på svenska med tillhörande album vid namn “En gång i tiden.” Då är låtar som “Barnasinnet” och “Flickan på min gata” två mycket populära låtar. De kan köpas hem från flera plattformar och butiker, samt går även att hitta på Spotify. Om man gillar pop och välskrivna melodier och arrangemang, så bör man ta sig en titt på Benjamins utbud och även blicka tillbaka på hans tidigare lanseringar.

Sarah Klang

Det nya stjärnskottet Sarah Klangs popularitet har snabbt vuxit sig stor både på svensk mark och utomlands. Med sin säregna röst och uttrycksfulla låtar är hon intressant och nytänkande och hon vann år 2019 en grammis i kategorin “Alternativ pop of the year”. Hennes senaste lansering var plattan “Creamy Blue” som släpptes år 2019, men hennes popularitet började på allvar stiga under 2020, då hon syntes i flera TV-sammanhang och på flera listor runt om i världen. Man kan kort och gott säga att Sarah Klangs framtid som artist ser väldigt ljus ut. Sarah Klang har tagit många med storm och om man letar efter en ny artist att lyssna på under året 2021 och uppskattar alternativ pop med inslag av 70-talet, så kommer hennes musik vara en självklar vinnare.

Molly Sanden

Molly Sanden

Molly Sanden har haft en stor plats på den svenska musikscenen en lång tid. Med deltagande i “Melodifestivalen” och många offentliga sammanhang, har hon blivit väldigt folkkär. Hennes allra senaste lanseringar var bland annat svenska plattan “Det bästa kanske inte har hänt än”, som släpptes år 2019. Efter detta har hon även kunnat höras sjunga i Netflix filmen “Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga” och hon har även släppt singeln “Kärlek slutar alltid med bråk” år 2021, som blev väldigt omskriven och hamnade på flera svenska topplistor. Vad gäller svenska etablerade kvinnliga artister tillhör Molly Sanden denna skara och hennes musik känns alltid nytänkande och välproducerad.